Jul 3, 2011

:: betul-betul menyentuh ingatan silam ::

salam semua~ hah!! agak2 apalah yang aku nk share kalini kan.. fuh~ jk sebelum ni aku cerita pasal aku jadi cikgu.. tak lama nanti.. peristiwa yang bakal meninggalkan kesan ke dalam hidup aku bakal menjelma.. sebelum nak toching2~ aku nak hepi2 dulu.. kebiasaannya antara bulan 5 ke bulan 6 ni.. pasti akan ada "karnival jualan" disekolah kan.. mesti tak miss punyalah aktiviti ni dalam takwin persekolahan.. ada yang panggil "hari kantin sekolah" tak kesahlahkan..apa pon panggilannya.. yang penting maksudnya tercapai...

Tanggal 25hb Jun 2011. sekolah SMK Seri Kundang telah pon berjaya menjayakan satu lagi aktiviti yang ada dalam takwin sekolah "Hari Karnival Ko-Korikulum" masa ni..semua guru-guru~ pelajar~ kakitangan sekolah~ semuanya berniaga~ sama2 menjayakan aktiviti ni.. pelbagai aktiviti diadakan~futsal 4sebelah, bowling kelapa, tembak tin, memancing paku, sambut belon.. dan lain2~ kang penuh dgn senarai list aktiviti plk~ ;p

Jika nk sebut pasal bab touching2~ mmg touching jk aku nk kenangkan semula zaman persekolahan dulu.. sekali lagi..aku sangat bersyukur kepada Allah..kerana memberikan peluang kepada aku untuk kembali semula kesekolah dan menjiwai alam persekolahan.. DULU~ hari kantin sebagai pelajar..SEKARANG~hari kantin sebagai pendidik.. DULU..aku enjoy hari kantin dengan menjaga gerai kelas..gerai persatuan..gerai unit beruniform..SEKARANG..aku enjoy hari kantin dengan membuat pemantauan perjalanan hari kantin tersebut.. so,kerja aku mengambil gambar.. kelilingi kawasan sekolah untuk memastikan semuanya berjalan lancar.

berdiri aku terpaku..melihat gelagat pelajar2 semua.. tersenyum aku sendiri.. (:
zaman persekolahan..adalah zaman YANG PALING MENYERONOKKAN~!!! walaupon bermacam liku-liku harus ditempuhi.. walaupon di Universiti ada juga hari Karnival seperti ini..tapi kenangan dan sentuhannya..tidak sama dengan hari karnival semasa persekolahan.. aku malas nk cerita panjang lebar.. nanti merepek je lebih.. meh aku sharekan beberapa gambar sekitar "Hari Karnival Ko-Korikulum SMK Seri Kundang Tahun 2011"

 
dalam kul11:00 pagi dah neh~

 
gerai ni jual mcm-mcm

 
dah mcm kt pasar siti khadijah plk rasanya~

 
gerai yang paling untung~

 
hah~punyahlah semangat+sporting~ bagus~

 
main baling belon pon ada ya~ ^-^

 
 dah ready nak main~ jom mula~!! (:

 
pelajar lelaki pon ada main~ ^-^

 
neh bincang-bincang apa neh~ (: 

eh~eh~ happynya..dapat air kotak~ menanglah tu kan~ (:

dah nak kemas-kemas da~ untung tak~?

 
neh abis awal..mestilah untung kan~?


sekian~


2 tindakbalas kimia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top