Aug 15, 2011

:: el capitan cesc fabregas ::

salam~ tgk tajuk pon aku rasa dah tau apa isi dalam..huu~ post kalini aku dedicatekan untuk ex-captain team Arsenal " Cesc Fabregas " a.k.a El Capitan Cesc Fabregas..walaupun die tak baca dan tak faham blog aku ni..aku syiok-syiok sndri je nak buat.
urm..nampaknya die dh berpindah ke kelab Camp Nou (Barcelona).. kelab asal Cesc Fabregas.. sebelum dibeli oleh Arsene Wenger semasa die berumur 16tahun..(Sept 2003) dan telah membuat sebanyak 303 penampilan, 57 jaringan dan 100 assist setelah selama 8tahun bersama Arsenal.

 "One of the longest transfer sagas in football in recent years is drawing to a close" 
sumber: Goal.com


Arsene Wenger selalu buat magic dan melahirkan bintang-bintang bola sepak berbakat besar! 


seawal usia 16tahun 177hari..die sudah membuat penampilan sulung untuk liga perdana inggeris dan pada 16tahun 212 hari die membuat jaringan sulung menentang Wolves. Ianya ada rekod untuk Arsenal.

"He holds the records for the youngest Arsenal first team player (16 years and 177 days v Rotherham United (h), 28 October 2003) and the youngest Arsenal first team goalscorer (16 years and 212 days v Wolves (h), 2 December, 2003)"
sumber: Arsenal.com
 
"he was the youngest first team player in club history and also the youngest goalscorer the team has ever had"
sumber: Goal.com 
 
siapa sangkakan.. budak kecik yang kita tengok diatas ni akan menjadi legend Arsenal dan menjadi Play-maker terbaik dunia setelah bakatnya digilap oleh Arsene Wenger.. ini adalah fakta dan telah pon terbukti.. Nak halang pon tak boleh juga..manusia ada keinginan dan kehendak.. Apa-apa pon.. aku memang terasa kehilangan dengan pemergian die.. Mamat ni bijak mencipta peluang..pandai mancari ruang..kreatif dalam mencorak perlawanan.. last kata-kata Wenger: "We have been clear that we didn't want Cesc to leave and that remains the case. However, we understand Cesc's desire to move to his home town club and have now accepted an offer from Barcelona. We thank Cesc for his contribution at Arsenal and wish him future success."  sumber: Arsenal.com
 
aku pon nak ucapkan selamat maju jaya untuk die..moga kat sana..die akan selalu dapat main macam die dapat main kat Arsenal.. sedih sungguh hati ini.. sebelum ni..King Henry! ke Barca gak~ hurmm...
 
 

 
"We've got Cesc Fabregas..... we've got cesc fabregas..... we've got cesc fabregas.... We've got cesc fabregas.....​.............."

Sekian,

3 tindakbalas kimia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top