May 2, 2011

:: hari bekerja atau hari bercuti~? ::

rasanya masih belum terlambat untuk saya ucapkan "selamat hari pekerja" untuk semua warga malaysia yang bekerja.. terutamanya untuk pembaca blog saya. huhu~!! n_n
hari pekerja ni..akan jatuh pada 1 mei setiap tahun.. jadi..semua org yang bekerja nk cuti pada hari tersebut. sapa yang tak suka cutikan... >.<

tapi... semalam (ahad, 1 mei 2011) aku tgk... tak macam hari pekerja da.. suma org tak cuti pon.. sibuknya macam biasa ja... agak-agaknya, penah tak kawan-kawan terfikir..apa akan jadi...bila semua org CUTI pada hari tersebut. satu perniagaan pon tidak beroperasi.. contoh ye.. nk g menonton wayang? tiada! CUTI~!! nak g makan diluar? tiada! CUTI~!! nak g shopping? tiada! CUTI~!! haa.. dan byk lagilah.. agak-agak penah tak terfikir macam tu~? huhu!! bermaknakah cuti korang pada hari itu~? huhu~!! kena stay di rumah je..layan astro..layan internet..layan haiwan peliharaan..sbb nak g mana-mana suma CUTI~ huhu~!! saje je nk kongsi apa yang saya terfikir~ ^_^ anywhere.. wish me luck for my final exam. thanks~!! n_n ada lagi dua paper saja lagi~

1 tindakbalas kimia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top